С важната и много интересна тема за промените, през които премина България през последните две десетилетия, ще започне първото онлайн студио на петата Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria. Тази година тя ще се проведе изцяло онлайн в рамките на 4 онлайн издания и е особено специална, защото съвпада с петия рожден ден на бизнес телевизията. Всеки ще може да я проследи на живо на bloombergtv.bg, investor.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и в социалните мрежи.

За пореден път екипът на Bloomberg TV Bulgaria е поканил за събеседници едни от най-утвърдените експерти от страната и света. Първото онлайн студио ще се проведе на 15 октомври, от 14:30 часа. По темата за възстановяването на българската икономика и рисковете за нея в момента ще чуем мнението на Георги Ганев, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални стратегии, Йордан Недев - директор инвестиции и M&A, член на Съвета на директорите, Sirma Group Holding JSC и Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк.

Георги Ганев е сред най-утвърдените икономисти у нас. Интересите му са в областта на макроикономиката и паричната теория и политика, политическа икономия, икономика на прехода, икономика на растежа и развитието, нова институционална икономика. Йордан Недев е финансист и експерт с богата управленска и консултантска кариера. През периода април 2013 - септември 2014г. е управител на "Бианор Сървисиз" ЕООД - фирма за разработване на софтуерни решения. А от 2015 г. заема позицията Директор инвестиции и M&A, член на Съвета на директорите, Sirma Group Holding JSC. Кристофор Павлов е успешен икономист, чиято кариера започва в БНБ, а през годините се развива в различни банкови институции в страната. От 2006 година е Главен икономист на УниКредит Булбанк.

Модератор на първото от серията онлайн студиа ще бъде водещият на "Светът е бизнес" и "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria - Ивайло Лаков. За да следите всичко актуално около конференцията, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/. Междувременно, по повод 5 години от старта си в българския ефир, Bloomberg TV Bulgaria предстои да обяви и нова специална кампания, с която още веднъж ще заяви силния си ангажимент към бизнес общността.

Генерален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е Real Finance,

основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Money.bg, "Мениджър".