Доскорошният председател на Nissan, Renault и Mitsubishi Карлос Гон бе арестуван отново по нови обвинения, които гласят, че е той е използвал милиони долари от първата компания за собствени разходи, предават световните медии.

Властите в Япония задържаха Гон рано в четвъртък. Това са най-сериозните обвинения, повдигани досега на доскорошния директор, който бе освободен преди месец под гаранция.

В изявление Гон заяви, че това е "нов опит на някои хора в Nissan да ми запушат устата, като подвеждат прокурорите. Няма да бъде пречупен". Арестът идва само ден, след като Гон заяви, че ще проведе пресконференция следващата седмица, на която "ще разкрие истината".

Карлос Гон излиза от ареста срещу $8,9 милиона

Карлос Гон излиза от ареста срещу $8,9 милиона

След 107 дни зад решетките

Според обвиненията, мениджърът е използвал средства от Renault и Nissan за джетове, яхти, финансиране на стартъпа на сина му и други.

Гон бе арестуван за първи път на 19 ноември и прекара в ареста над 100 дни, отричайки обвиненията.

Твърди се, че Гон е превел $15 милиона в три отделни случая на оманския дистрибутор на Nissan в султаната Suhail Bahwan Automobiles. Проверява се причината за плащанията и дали те не са използвани от самия Гон за лични цели.

Във Франция властите проверяват и разходи от няколко милиона евро на RNBV, базирана в Амстердам компания, свързана с Nissan и Renault.

"Заговор и предателство" видя в ареста си Карлос Гон

"Заговор и предателство" видя в ареста си Карлос Гон

Заради плана му за бъдещето на Nissan, Renault и Mitsubishi