Втората по големина търговска верига в САЩ Kroger планира да наеме 10 000 служители в следващите месеци. А целта ѝ е те да работят в магазините ѝ в цялата страна.

От началото на годината компанията е в кампания за наемане на служители, но сега тя вече е на национално равнище.

По време на пандемията Kroger е дала работа на 100 000 служители от компании с прекратена дейност заради ограничения. По-голямата част от тях обаче вече са се върнали при старите си работодатели.

За компанията работят 468 000 души към края на 2020 година. Все пак тя остава значително зад най-големия си конкурент в търговията - Walmart.

Walmart наема 150 000 служители

Най-големият частен работодател в света наема 150 000 служители в пика на коронавируса

Заради засиленото търсене покрай пандемията

Най-голямата американска верига е и най-големият частен работодател в света. За компанията само в САЩ работят 1,5 милиона души, а в световен мащаб служителите ѝ са 2,2 милиона души.

На фона на все още високия дял на безработицата в най-голямата икономика в света, много компании на американския пазар търсят десетки хиляди служители.

Преди месец един от големите играчи в сегмента на услугите в областта на сигурността там - Allied Universal, обяви, че иска да назначи повече от 35 000 души в следващите 2 месеца.

Allied Universal иска да наеме 35 000 души за 2 месеца

Тази компания иска да наеме над 35 000 служители в рамките на 2 месеца. И задачата ѝ няма да е лесна

Конкуренцията за кандидати на пазара обаче е голяма