Walmart - компанията, която е най-големият частен работодател в света, ще наеме повече от 150 000 работници на почасови договори, заради регистрирания скок на купувачите покрай пандемията на коронавируса.

Amazon вече обяви подобен ход по-рано тази седмица, като посочи, че ще наеме 100 000 работници за складовете си и за доставки в САЩ, за да отговори на засилените поръчки онлайн.

Amazon наема спешно 100 000 служители

Amazon наема спешно 100 000 служители

Те ще обслужват нарасналите онлайн поръчки

Walmart също така заяви, че планира да изплаща специален бонус в размер на 300 долара на работници на почасово работно време и 150 долара на сътрудници на непълно работно време. Посочва се още, че компанията ще ускори следващия планиран тримесечен бонус за служителите си.

Новите 150 000 работници, които трябва да бъдат наети до края на май, ще работят в магазините и центровете за дистрибуция и изпълнение на Walmart, обясниха от компанията. Служителите ще бъдат временни, но е възможно много от тях да се превърнат в постоянни с течение на времето.

Страхуващите се от недостиг хора, които започнаха прибързаното да пазаруват от магазините, за отрицателно време разчистиха рафтовете, подтиквайки търговците да увеличат запасите от хранителни и хигиенни продукти, както и да наемат повече служители за работа или доставка в магазина, пише Reuters.

Walmart отваря 500 нови магазина в Китай

Най-голямата американска верига за търговия отваря 500 магазина в Китай

Преди време компанията обяви, че ще инвестира над 1 милиард долара в страната