Основателят на Discovery Chanel Джон Хендрикс и неговата съпруга Маурин купуват първия парцел от бъдещото имение с площ от 8 700 акра през 90-те години на миналия век. Постепенно те го превръщат в работещ курорт, ранчо и луксозен музей за коли.

Преди две години те пускат основното ранчо за продажба за сумата от 149 милиона долара, но по-рано този месец към офертата прибавят и останалата част от курорта, и цената се покачва на 279 милиона долара. Това прави имота един от най-скъпите, продаващи се понастоящем на пазара в страната и той дори ще надмине предишните рекорди за най-скъп обект в областта, ако цената остане такава, пише Forbes.

Снимка 427364

Източник: Facebook: Gateway Canyons Resort & Spa

Екстрите, които включва имението са хангар за самолети с тревно покритие, две площадки за хеликоптери, плувен басейн и обсерватория с меден купол, който се върти и отваря към небето.

Снимка 427361

Източник: Facebook: Gateway Canyons Resort & Spa

Музеят за автомобили се състои от личната колекция от коли на Хендрикс и е публично достъпен. Там могат да се видят моделите 1929 Duesenberg и 1906 Cadillac. Курортът, който се нарича Gateway Canyons Resort & Spa, разполага с редица апартаменти, 14 казина, 5 ресторанта и помещения за бизнес конференции.

Снимка 427368

Източник: Facebook: Gateway Canyons Resort & Spa

С площ от 2043 квадратни метра основната къща използва геотермално отопление и охлаждане, за да регулира температурата в спалните и баните. Общо целият имот с прилежащите му постройки има 14 спални и 14 бани. Голяма част от обзавеждането също се продава заедно с имението.

Снимка 427362

Източник: Facebook: Gateway Canyons Resort & Spa

Домът е обзаведен в няколко тематични гами. Прозорците със стъклопис напомнят на стила Пуебло. Простите акценти като вратите към всекидневната носят белега на Дивия запад. Имотът е разположен предимно в Колорадо в окръг Меса, но тъй като е на границата, малка част от него се намира и в Гранд, окръг Юта.

Снимка 427365

Източник: Facebook: Gateway Canyons Resort & Spa

Луксозният курорт предлага всички екстри, които има провинциалния живот, включително спортна стрелба и екскурзия с шофиране на луксозни автомобили и голям басейн.