Годишният списък на милиардерите на Forbes сочи, че от 2153 милиардери в света 53 са така наречените милениали - родените между 1981 г. и 1996 г. или тези, които са в момента на възраст от 23 до 38 години.

Тези милиардери не са прекарали живота си в изграждането на богатство и успех, а са го постигнали в много по-кратки срокове.

Business Insider оформя част от най-добрите съвети, които някои от тях са давали през последните години, вариращи от смисъла на парите до това как да сме максимално продуктивни и как да разрастваме бизнеса си.

Ето и някои от тях:

Снимка 346617

Източник: архив ЕПА

1. Ако не поемате рискове, сте обречени на провал.

В интервю през 2011 г. съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг споделя, че първите няколко години е нямал идея какво прави с компанията и съответно грешките са били неизбежни, но и нужни.

"Най-големият риск е да не поемете никакъв риск", казва тогава 35-годишният Зукърбърг. "В свят, който се променя толкова бързо, единствената стратегия, която ви гарантира да се провалите е да не поемате рискове".

Снимка 442064

Източник: GettyImages

2. Не се страхувайте да поискате помощ

Съоснователят на Airbnb Брайън Чески съветва амбициозните предприемачи активно да търсят помощ и консултации, съобщава Кери Клоус от списанието Inc.

"Всеки път, когато не знаех как да направя нещо, разбирах, че има някой, който знае", споделя той. "Някои от най-добрите предприемачи са хора, които нямат капка срам".

Снимка 442070

Източник: GettyImages

3. Винаги гледайте на нещата като на възможности

Съосновател и директор на софтуерната компания за платежни услуги Stripe Джон Колисън винаги следи за възможностите - дори и да изглежда, че няма такива.

"За хората е лесно да мислят, че са взети най-добрите възможности", споделя 29-годишният предприемач пред Wired през 2017 г.

"Абсолютно не мисля, че това е вярно. Моят съвет към по-младия ми аз би бил да нe се примирявам с негативните неща в света, които виждам и вместо това да гледам на тях като на възможности, които могат да бъдат подобрени."

4. Спестявайте

Важността на това да пестите пари не е нищо ново, но не случайно винаги е актуален съвет.

"Наистина спестявам постоянно и винаги съм го правила", споделя през 2014 г. в интервю 23-годишната Александра Андресен, съосновател на Fred Group. "Спестявам, когато получавам седмичните си възнаграждения, от парични награди, които печеля на събития, или ако получа пари като подарък за рождения си ден. Това ми позволява да си купя нещо, което наистина искам, като чанта или чифт обувки, без да се налага да моля родителите си за пари."

Снимка 442071

Източник: GettyImages

5. Не се разсейвайте и дръжте телефона си на безшумен режим

В интервю за Entrepreneur, Крис Ванстрат споделя своя най-добър съвет за продуктивност, който всъщност е доста прост. 34-годишният съосновател на GitHub държи телефона си постоянно в безшумен режим.

"Не е необходимо постоянно да бъда разсейван от това, което правя", споделя той. "Научих това от писането на код. Веднъж загубиш ли мисълта си, трудно се връщаш обратно. Колкото по-малко разсейвания имаш, толкова по-добре можеш да свършиш работата си."

Снимка 442075

Източник: GettyImages

6. Продължавайте напред, дори когато нещата стават трудни

Съоснователят и изпълнителен директор на Pinterest Бен Силберман не е човек, който лесно се отказва.

"Моят общ съвет е винаги да продължавате напред дори и да има много фактори, които ви карат да се откажете", споделя той пред Business Insider през 2016 г.

Снимка 442076

Източник: GettyImages

7. Не слушайте версиите на другите хора относно успеха

"Трябва да се отървете от гласовете на други хора в главата си", казва Павел Дуров, 34-годишният основател на приложението Telegram Messenger в интервю през 2017 г. пред The Huffington Post. "Толкова сме повлияни от хората около нас. Нашите роднини, приятели и техните разбирания за това какво е успех и какво е добро и лошо. Трябва да се отървем от това напълно."

Той добавя, че "По някакъв начин трябва да започнем да игнорираме всичко, което другите хора мислят или казват за това, което правим. След това просто трябва да се съсредоточим върху това, от което се нуждаем."

Снимка 442077

Източник: GettyImages

8. Животът не е пари

Основателят и главен изпълнителен директор на Snap Inc., компанията собственик на приложението Snapchat - Евън Шпигел споделя, че в живота има много повече от пари.

"Очевидно е че, животът не се състои в това да трупате пари или да печелите награди. Нито пък да печелите състезания или нещо подобно. Животът е свързан с това да влияеш на света, да променяш начина, по който ти и хората го преживяват".

Шпигел добавя, че "За мен едно от нещата, за които се притеснявам, е че бизнесите много бързо обобщават проблемите си до числата. Те мислят за себе си по отношение на числата и се обсебват от тях. Мисля, че цялостно интересното е свързано с хуманността и ценностите и че това са неща, които всъщност не могат да бъдат определени количествено."

Как се забогатява? Съвети от милиардер дошъл в САЩ с 5 долара

Как се забогатява? Съвети от милиардер дошъл в САЩ с 5 долара

"Да се откажеш е най-големият провал"