Един от най-разпознаваемите магазини в сърцето на столицата - този на марката за мъжка мода Teodor на бул. "Витоша" 39, скоро ще има нов собственик след сделка за милиони. Имотът се продава от частен съдебен изпълнител, като началната тръжна цена е 3 261 862 лв.

Какво се продава: Магазинът на софийската търговска улица е с площ от 224,54 квадратни метра, като реално представлява два отделни имота, обединени в един - със свои складови и санитарни помещения.

ЧСИ обяви имуществото на леярния завод в Карлово за продан

Пореден фалит: ЧСИ разпродава имуществото на един от големите леярни заводи у нас

Разглежда се евентуална свръхзадлъжнялост на собственика

Кой е собственикът: ЧСИ Георги Дичев продава магазина в рамките на изпълнително дело, заведено срещу акционерното дружество собственик "Артемида - БСИ". Според медийни публикации, то е създадено преди повече от 20 години с участието на "Софийски имоти" и частна фирма. Общинското дружество по-късно ѝ е продало своя дял.

"Артемида - БСИ" притежава редица търговски обекти в центъра на София, а също и на къщата на Иван Гешов. Фирмата през годините искаше да строи първо хотел, а след това - офис сграда на мястото на недвижимата културна ценност. Това не се осъществи и къщата днес тъне в разруха.

Най-евтините имоти в България, продавани от ЧСИ

Къща за 3888 лева, едностаен за 4018 лева: Кои са най-евтините имоти, продавани от ЧСИ в момента?

1 кв.м в София може да се закупи на цена от 240 лева

Последните данни за финансовото състояние на "Артемида - БСИ" са от 2021 г. и те не показват влошаване - над 1 млн. лева приходи, над 300 000 лв. печалба и стабилно увеличаващ се собствен капитал до над 4,2 млн. лева.

За колко се продава: Началната цена на публичната продан от 3,26 млн. лева означава около 14 500 лв. на квадратен метър. Брокери коментираха пред Money.bg, че това е доста ниска цена за търговска площ в тази част на София - особено за добре разработен магазин. Някои от тях не изключват да се стигне до сделка на около 30 000 лв. за квадратен метър.

Важно е обаче, че имотът е с тежести - 3 ипотеки и 3 възбрани.

Снимка 636345

Източник: ЧСИ Георги Дичев

Какво следва: Оферти се събират от 9 октомври до 9 ноември и ден след крайния срок ще бъде обявена най-високата. След това ще има възможност и за устно наддаване.

Промяната на собственика не означава автоматична смяна и на наемателите или предназначението, но и не ги изключва.