В София се появяват още две сгради, които ще носят името "Интерпред". Те са част от портфолиото на холдинга на италианския бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио, които придоби и офис сградата на столичния булевард "Драган Цанков".

В него вече влизат други две бизнес сгради, които ще носят имената "Интерпред Цар Борис" и "Интерпред Бояна". Първата, намираща се на бул. "Цар Борис III" 159, помещаваше телевизия TV7 и офиси на Цветан Василев, собственик на фалиралата "Корпоративна търговска банка". Втората, намираща се на ул. "Спас Соколов" 3 в "Манастирски ливади", бе построена за bTV, но медията така и не се нанесе там. В края на 2016 г. тя бе купена от "Българска медийна компания" на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, а по-късно продадена на Миролио.

Сградата на бул. "Цар Борис III" 159

Сградата на бул. "Цар Борис III" 159

"Всяка от двете ни нови сгради има своята история и до момента е използвана с различно предназначение или развивана по различен начин. С присъединяването им към бранда ИНТЕРПРЕД въвеждаме нов управленски модел, базиран на доказани във времето практики и следващ най-добрите световни тенденции. Надяваме след време за успеем да ги направим също толкова успешни и популярни, колкото ИНТЕРПРЕД-СТЦ София", заяви Никола Игнатов, член на Съвета на директорите на "Интерпред".

Сградата на ул. "Спас Соколов" 3

Сградата на ул. "Спас Соколов" 3

Сградата на бул. "Цар Борис III" разполага с отдаваема площ от 17 000 кв. м, от които 14 000 кв. м офис площи, както и ресторант, търговски площи и паркинг. Тази на ул. "Спас Соколов" има отдаваема площ от 18 000 кв. м, от които офис площите са 15 800 кв. м.

"Сградите, които добавихме към портфолиото си, ще разширят присъствието ни на пазара на бизнес имоти. Целта ни е да мултиплицираме не само бранда, но и опита ни в управлението на офис сгради, натрупан през годините", заяви и Франко Миролио, изпълнителен директор на ИНТЕРПРЕД-СТЦ София. За управлението на нарасналия портфейл от бизнес имоти е създадено специално ново подразделение в холдинга - Miroglio Real Estate.

Дейността на холдинга Е. Миролио в България, освен в сферата на недвижимите имоти, е съсредоточена в текстилната и модна индустрии, наред с производството на вино под марката "Винарска Изба Едоардо Миролио". От 2018 г. Миролио е собственик и на модната марка DiKa, която в момента открива свои магазини и във Франция.