Застрахователният финтех "Болерон" с нов онлайн продукт: Инвестиционна застраховка "Живот"

Само месец след като "Болерон" успешно реализира своето първично публично предлагане (IPO) на българската фондова борса, компанията представя нова онлайн услуга за своите клиенти: Инвестиционна застраховка "Живот". Този продукт обогатява вече съществуващото портфолио на "Болерон", включващо застраховки като Автокаско, Гражданска отговорност, Пътуване в чужбина, Застраховка на имущество, Екстремни спортове, Здравна застраховка и Фирмена застраховка живот, всички от които са достъпни за покупка онлайн на уебсайта www.boleron.bg или през мобилното приложение от което може да се плащат и подновяват всички застраховки.

Инвестиционна застраховка живот

Застраховка живот с инвестиционен фонд, понякога наричана Спестовна застраховка "Живот", представлява финансов продукт, който съчетава елементи на застраховка и спестяване чрез инвестиционен компонент. Основната й цел е да осигури обезщетение в случай на смърт и едновременно с това да увеличи спестяванията на застрахования, като ги инвестира с цел тяхното увеличение през времето. Този тип застраховка е подходящ за хора, които търсят комбинация от застрахователна защита и дългосрочно спестяване с потенциал за растеж, защото застраховката предлага не само спокойствие с максимално покритие до внушителните 180,000 евро, но и привлекателна годишна доходност достигаща до 13%.

Вълшебството на тази застраховка е в персонализацията: вие избирате колко да инвестирате чрез месечната премия, като така определяте и размера на вашето покритие, а доходността зависи от резултатите на избрания от вас инвестиционен фонд.

Онлайн застраховане

Платформата на Болерон вече дава достъп до сключване онлайн на Инвестиционна застраховка живот "Метлайф Предимство", която се предоставя от една от най-големите животозастрахователни компании в света - Metlife. Този тип продукти се радват на голям интерес на българския пазар през последните години, защото комбинират класическата застраховка "Живот" със спестовно-инвестиционен компонент. От Болерон улесняват процеса значително, като дават възможността да се застраховате през мобилният си телефон изцяло онлайн и изключително бързо и лесно. През мобилното приложение има и допълнителни ползи, защото през него има достъп до цялата информация и всички документи и плащания свързани със застраховката ви 24/7.

Минималната месечна вноска е 50 евро, а максималната - 500 евро. Вноските се теглят в левове на месечна база от въведената банкова карта. Максималното покритие по застраховката "Живот" е 180,000 евро, като абсолютно всичко се случва без хартия.

Какви са ползите?

Комбинация от защита и инвестиции: Застраховката предлага както застрахователна защита, така и възможност за инвестиране. Част от плащаната премия се използва за покриване на риска на застраховката "Живот", докато останалата сума се инвестира в избран от клиента инвестиционен фонд.

Финансова сигурност за семейството: Основната цел на всяка застраховка "Живот" е да предостави финансова защита на близките на застрахования в случай на неговата смърт. Това може да помогне за покриване на разходи като дългове, ипотечни плащания, образователни такси или дори да поддържа стандарта на живот на семейството. В случай на смърт на застрахования, полицата предоставя финансово обезщетение на законните наследници.

Нарастване на спестяванията: Тъй като част от премията се инвестира, този продукт дава възможност за ръст на спестяванията във времето. Инвестиционният компонент помага и да се защитите от инфлацията, особено ако инвестирате в акции или други активи, които традиционно надминават инфлационните нива. Тази застраховка е подходящ за хора, които търсят дългосрочно спестяване и инвестиране.

Управление на инвестициите: Инвестициите могат да бъдат разпределени в акции, суровини, или държавни ценни книжа, в зависимост от предпочитанията на клиента. Клиентите могат да имат контрол над това как се инвестира техният капитал, като избират между различни инвестиционни опции с различни нива на риск и възвращаемост.

Данъчни облекчения: Всички хора, които имат сключена застраховка "Живот", ползват данъчни облекчения до 10% от брутния им годишен доход.

Несеквестируемост на средствата: Спестяванията в застраховка живот са несеквестируеми. Това означава, че те не могат да бъдат обект на запор и не могат да бъдат използвани принудително за покриване на задължения към кредитори.

Възможност за теглене на средства: Застраховката позволява теглене на част или всички натрупани спестявания след втората година, което може да бъде полезно в случай на финансови трудности или неочаквани разходи. Въпреки тази възможност, не се препоръчва теглене на средства през първите 5 години, защото се удържат и процент от спестяванията. При теглене на част или цялата сума след петата година, не се удържа процент.

Препоръчителния срок за инвестиране: Този продукт е подходящ за дългосрочно спестяване с хоризонт от поне 10 години, като препоръчителният срок е 20 г., за да осигури на клиента необходимото време за натрупване на средства, за преодоляване на неблагоприятни пазарни колебания, за генериране на доходност и за пълно възползване от бонуса за постоянство, интегриран в продукта.

Срок на застраховката: Тази застраховка е без фиксиран срок, което означава, че можете сами да решите, кога да я прекратите и да изтеглите спестяванията си, ако имате нужда от средства си.

Изборът на съвременните родители: Застраховката "Живот" с инвестиционен фонд е предпочитана най-често от мъже и жени над 30 години, които имат деца. Интересът към този тип застраховки расте през последните години с около 20% годишно. Основните фактори, които повишават интереса, са високата инфлация и ниските лихви по банковите депозити, които стимулират все повече хора да се огледат за алтернативни възможности за съхраняване и инвестиции на техните средства. А в световен мащаб тази застраховка е популярен инструмент за натрупване на спестявания за късни години, като допълнение на пенсията.

Как да сключите застраховка?

Включването в онлайн застраховка "Живот" с инвестиционен фонд през Boleron е процес, опростен до максимум, за да можете лесно и бързо да защитите вашето бъдеще и това на вашето семейство, като същевременно работите за увеличаване на вашите спестявания. Ето как става това:

Посетете Уебсайта: Отидете на официалния уебсайт на Boleron и намерете раздела за онлайн застраховка "Живот" с инвестиционен фонд.

Информирайте се: на страницата на продукта има цяла необходима информация, за това как работи застраховката.

  1. Изберете фонд: Прочете информацията за трите предлагани инвестиционни фонда и изберете един, чрез който желаете да инвестирате.
  2. Изберете размера на месечната ви вноска: Можете да изберете между 50 и 500 евро на месец, който най-добре отговаря на вашите финансови цели, нужди и възможности.
  3. Изберете размера на застраховка живот: Може да изберете застрахователното покритие в случай в рамките от 2,500 до 180,000 евро, като ще видите и цената за този риск, който ще се удържа от месечната ви вноска.
  4. Попълнете заявлението: Въведете необходимата лична информация, като имена и контакти в онлайн формуляра.
  5. Направете плащането: Плащането става с банкова карта.
  6. Готово: След плащането ще получите потвърждение и след одобрение на застрахователната компания, ще получите имейл с полицата ви, а наш служител, ще се свърже с вас по телефона, за да се увери, че сте добре информирани и доволни.

Процесът отнема само около 10 минути, което е възможно най-бързият начин да сключите застраховка живот с инвестиционен фонд. При всякакви въпроси или нужда от помощ през процеса на включване, нашият отдел за обслужване на клиенти е на разположение да предостави подкрепа.

Новата инвестиционна застраховка "Живот" е важна стъпка в развитието на "Болерон", даваща на нашите настоящи и бъдещи клиенти възможността да осигурят за себе си и своите близки допълнително спокойствие и сигурност", коментира Александър Цветков, изпълнителен директор на "Болерон".