Пореден проблем на хоризонта за бизнеса на Boeing с пътнически самолети - засегнат е важният за компанията модел 787 Dreamliner. Според информация на "Ройтерс", в ход е вътрешно разследване за това дали крепежните елементи, свързващи частите на фюзелажа, не са били монтирани погрешно при някои машини.

Пред Quartz от компанията признаха, че проверяват дали има неправилно сглобени, но все още недоставени самолети, т.е. дали "те отговарят на нашите инженерни спецификации". Не е ясно колко са засегнатите машини.

Проблемите на Boeing удрят все по-силно по американския авиационен регулатор

Проблемите на Boeing удрят все по-силно по американския авиационен регулатор

Натискът срещу агенцията е голям, а финансирането за безопасност рекордно

Не е ясно как потенциална грешка би се отразила на безопасността на полетите.

По-рано тази година бившият инженер на Boeing Сам Салехпур заяви пред медиите, че обшивките на някои самолети 787 Dreamliner са поставени твърде неравномерно и че това създава голям риск.

US регулаторите подгониха Boeing заради проблеми с още един авиолайнер

US регулаторите подгониха Boeing заради проблеми с още един авиолайнер

Подправяни ли са проверки на качеството на 787?

787 Dreamliner и 737 Max - модел, който има своя собствена планина от проблеми, след като парче от фюзелажа на една машина се откъсна в полет, съставляват почти 90% от текущите поръчки на Boeing.

За момента доставени самолети няма да се спират от експлоатация, но се очаква и тежката дума на американската авиационна администрация.