Този непрекъснато нарастващ списък с желания за различни пътешествия може да окаже сериозен натиск върху джоба ви. Истината е, че в света има много бюджетни дестинации, на които ще получите много за по-малко пари.

От Чехия до Тайланд, ето 5 от най-бюджетните международни дестинации, изготвени от сайта Roughguides.com:

1. Тайланд

Има причина, поради която Тайланд остава толкова популярна дестинация сред туристите с раници - има прекрасни острови, богата култура, изобилие от плажни колиби, изкусителна кухня и редица възможности за приключения. И всичко това често е на изумително ниски цени.

Въпреки добре утъпканите маршрути през страната, не е трудно да се измъкнете от тълпите. Разгледайте Nakhon Si Thammarat за някои от най-добрите храни, които страната може да предложи, или наемете мотоциклет, за да направите 600-километровото пътуване по Mae Hong Son Loop през гористите северни планини.

2. Южна Африка

Едно от страхотните неща при пътуването в Южна Африка наред с красивите пейзажи е, че е възможно да получите сафари изживяване на достъпна цена. Отправете се към парка Hluhluwe-Imfolozi, за да видите, след което отделете поне няколко дни в невероятните Кейптаун или Йоханесбург, за да изпитате нощния живот в Южна Африка.

Най-интересните туристически забележителности на Куба

Най-интересните туристически забележителности на Куба

Къщата на Ърнест Хемингуей и старият град Тринидад ще ви върнат назад във времето с едно неповторимо преживяване

3. Виетнам

Отбелязвайки забележителната културна промяна през десетилетията след войната със САЩ, Виетнам е една невероятна дестинация за западните туристи. Най-голямата атракция на страната е нейната великолепна природа - от варовиковия карст на север до водните пътища и оризовите полета на делтата на Меконг, с приказните си плажове и автентични градове, натъпкани между тях.

4. Куба

Карибският остров  известен с красивите жени, с хубавите пури, с веселите си хора и с ниските цени. Куба буквално е като декор на филм, благодарение на емблематичните американски ретро автомобили навсякъде. Посетете салса клубовете в Хавана, потопете се в опияняващия юлски карнавал в Сантяго или поплувайте в топлото Карибско море на един от красивите плажове. Каквото и да правите, ще ви е трудно да не си тръгнете напълно опиянен.

5. Чехия

Тази близка до България държава има от всичко по много - история, култура, вкусна храна и уникална бира. Прага все още е една от най-евтините столици за посещение в Европа. Само за няколко чешки крони можете да се насладите на обилно чешко ястие, разбира се полято с местна бира. Както Прага, така и много други градове в Чехия са красиви, пълни с история и идеални за приятни разходки пеша.

Разбира се, има още много близки и далечни екзотични дестинации, на които можете да се насладите без да давате купища пари. Такива са Гърция, Турция, Португалия, Мексико, Индия и много други комерсиални и не толкова места по света.

Защо Прага и Талин са най-добрите места за живот в Източна Европа?

Защо Прага и Талин са най-добрите места за живот в Източна Европа?

София попада в топ 3 на столиците с най-благоприятни условия за правене на бизнес, сочи проучване