Обединеното кралство отново ще бъде блокирано тази седмица, но в някои случаи все още има смисъл да планирате пътувания когато ограниченията отминат. По-специално, един британски влак със сигурност изисква ранна резервация.

Този месец британският частен луксозен влак Pullman на Belmond беше обявен за най-добрият за луксозни пътувания в света с наградите на Condé Nast Traveler"s 2020 Readers Choice Awards, пише CNBC.

Влакът има 11 вагона, всеки със собствено име и история.. Те олицетворяват блясъка от 20-те и 30-те години на ХХ век, връщайки се към "Златния век" на придвижването с влак.

Първоначално повечето вагони са били част от различни влакови композиции във Великобритания. Най-старият вагон, наречен "Ibis", е използван за първи път при пътуването от Милано до Венеция за Simplon-Orient-Express в края на 20-те години. Той е бил част от Deauville Express и е бил предназначен да "примами" богатите парижани в казино Deauville, в богатия френски морски курортен град, който все още се намира по протежение на Френската Ривиера.

"Phoenix" някога използван като ресторант в Лион, Франция. Преди това е бил използван британската кралица Елизабет.

Вагонът "Vera" е използван от принц Чарлз и принцеса Ан за първото им пътуване с електрически локомотив през 50-те години.

Обезсмъртен в книгите, филмите и телевизията

Два от вагоните на британският Pullman на Belmond - "Perseus" и "Cygnus" - се появиха във филма от 1979 г. "Агата" с участието на Дъстин Хофман.

Влакът обикновено тръгва от лондонската гара Виктория. Цената на пътуването също е кралска и това не е изненадващо. Билетите започват от около 250 британски лири (323 щатски долара) и достигат до над 500 лири (646 долара). Има опция за допълнителни удобства и за престой.

Услугата е с намален капацитет, за да има социално дистанциране между пътуващите. Всеки вагон има свой собствен специален стюард, който осигурява частно обслужване, което допринася за изключителното преживяване на гостите.