Eдна от най-богатите жени в света Макензи Скот и съпругът й Дан Джует дариха 2,74 млрд. долара на организации, свързани с изкуствата и борбата срещу расовата дискриминация, пише CNN.

След развода си с Джеф Безос през 2019 г, Скот стана една от най-богатите жени на планетата. С Безос бяха женени 25 години. През март тя се омъжи за Дан Джует.

В момента Безос е най-богатият човек в света с 193,5 млрд. долара, а състоянието на Скот се оценява на около 59 млрд. долара, според Forbes. През май 2019 г., малко преди разводът й с Безос да стане факт, Скот се присъедини към The Giving Pledge, кампания, създадена от Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Мелинда Гейтс, която насърчава супер богатите да даряват по-голямата част от богатството си за благотворителни каузи.

След развода Скот остана с 4-процентен дял в Amazon. През юли 2020 г. тя обяви, че е дарила 1,7 милиарда долара на 116 организации. През декември Скот обяви, че е дарила още 4,2 милиарда долара на 384 организации.

В публикация в блог Скот изброява 286 организации на които е дарила наскоро."Аз, Дан и група от изследователи, администратори и съветници сме водени от скромната вяра, че би било по-добре, ако богатството не се съсредоточава в малка група хора", посочва още тя.