За да станете милионер трябва да извървите труден път. Дори когато вече сте постигнали заветната цел, работата не става по-малко. Да, животът става по-богат, достъпен и сте влиятелен, но това не означава, че няма нужда да мислите за бъдещето, за това какво правите и как го правите. Ето пет практики, които всеки милионер прилага в ежедневието си, посочени в изданието Ceoworld.

1. Не правят компромис със самоусъвършенстването

Само си представете какво е да си милионер. Толкова много активи, за които да се грижите, толкова много инвестиционни/бизнес планове за разглеждане и изпълнение, толкова много социални отношения, особено когато сте под светлината на прожекторите през цялото време, толкова много опасности, които дебнат относно вашата безопасност на данните и т.н.

Трябва да подхождате към тези въпроси спокойно и умно. Психичното здраве и физическото благополучие никога не бива да се пренебрегват. Четете книги, правете редовно упражнения, спазвайте здравословна диета и приемете живота такъв, какъвто е. Парите сами по себе си не лекуват проблемите, но наистина ви водят до начините, по които можем да го направим.

2. Изготвят бюджет

Можете да спечелите толкова пари, колкото можете и да загубите. Един финансово грамотен човек разбира, че прахосниците не стават за милионери. Затова е нужно да създадете бюджет за себе си, по възможност месечен, за да ограничите разходите си, да улесните управлението на парите си и да подобрите инвестиционните си стратегии. Това не значи, че не трябва да купувате хубава кола или да не пътувате по света. Но правите всичко това без да осакатявате финансите си, разпределете парите си и ги използвайте своевременно.

3. Минимизират задълженията по дълга

Независимо дали става дума за бизнес или личен разход, избягвайте поемането на дълг. Ако няма друг избор, уверете се, то правите и невъзможното, за да намаляте размера на кредита, който вземате.

Ако си мислите, че милионерите не се се тревожат за подобни неща, грешите! Но те знаят, че ако са задлъжнели, ще платят солидни лихви и правят всичко възможно това да не се случи.

4. Знаят, че търпението е ключът към благополучието

Търпението е злато. В света на парите без търпение няма напредък. Милионерите не се превръщат във вдъхновения за истории за успех, за които четете само за една нощ. Години труд, дълги безсънни нощи и многобройни провали ги правят това, което са днес. Нямаше да са това, което са, ако бяха неспокойни и отчаяно търсещи незабавни резултати.

5. Знаят, че нещата може да се обърнат

Животът е непредвидим, но винаги можем да планираме. Милионерите го правят. Те знаят, че може да има пазарна корекция, недобра възвращаемост на инвестициите, смяна на глобалния ред. Те винаги мислят за тези възможности.