Един предприемач от Индия се оказа най-големият печеливш от това, че правителството в страната нареди 1,3 милиарда души да си останат вкъщи за срок от три седмици.

Милиардерът Радакишан Дамани е успял да запише най-големият ръст на нетното си състояние сред най-богатите си сънародници благодарение на веригата супермаркети Avenue Supermarts, която управлява.

Според Bloomberg Billionaires Index той е увеличил богатството си с близо 11% от началото на годината до 10,7 милиарда долара. Това го прави милиардерът с най-голям ръст сред всички 12 индийци, които влизат в класацията.

Ръстът в богатството му се дължи на акциите на Avenue Supermarts, които досега през 2020 година са поскъпнали с 24%. Освен това през последния месец веригата отчита значителен ръст на продажбите си, след като хората в Индия започнаха да се запасяват с хранителни продукти за 3-седмичната си карантина.

Кирус Поонавала е другият индийски предприемач измежду всички 12 в Bloomberg Billionaires Index, който е забогатял през 2020 година. Той е собственик и основател на производителят на ваксини Serum Institute of India. Неговото нетно състояние се е увеличило с 2,6 на сто до 8,9 милиарда долара.