Телекомът от ново поколение „Орбител" назначи унгарецът Шандор Полани за новия изпълнителен директор на компанията, съобщиха от телекома.

Назначението е естествената стъпка в развитието на „Орбител" след успешното приключване на преходния период, който следваше придобиването на компанията от унгарския оператор „Мадяр Телеком".

До момента изпълнителният мениджмънт на компанията се ръководеше от Николай Горчилов и Виктор Францес, които след смяната на собствеността през февруари 2006 г., трябваше да подготвят „Орбител" за преход към организацията на „Мадяр Телеком".

"Орбител е успешно бизнес начинание вече 10 години и има пазарна позиция с много добър потенциал. Мадяр Телеком оценява високо приносът на Виктор и Николай за този успех. Моето предизвикателство е да поведа компанията към по-нататъшен растеж в новата фаза от нейното развитие и в европейските условия за бизнес", заяви Шандор Полани.

Шандор Полани е на 52 години, унгарски гражданин. Дипломиран е като електро-инженер и инженер-икономист. Има богат професионален опит, натрупан в работата на управленски позиции основно в телекомуникационния сектор. Заемал е позицията на изпълнителен директор на Vivendi Telekom Hungary Group между 1996 и 2003. В последните няколко години работи като стратегически консултант първо в Сименс, след това в румънския оператор на Мадяр Телеком Груп.