По никакъв начин, нито един политик, включително и Волен Сидеров, няма отношение по работата на работната група за създаването на нов медиен закон и публичното му обсъждане, заяви председателят на работната група и на Съвета за електронни медии Георги Лозанов.

Повод за изказването му бе декларацията на журналалисти от БНР по относно изявлението на лидера на Атака Волен Сидеров, че радиото ще се прочисти от елементи на БСП и ДПС.

Георги Лозанов подчерта, че в новия закон има предвидени нови мерки, които да гарантират прозрачност на собствеността в медиите.

В Гранитната зала на Министерския съвет продължава публичния дебат за изготвянето на нов закон за радиото и телевизията. Предмет на днешната дискусия е темата за сливането на БНТ и БНР.

Припомняме, вчера Волен Сидеров нападна говорителката на програма „Хоризонт" на БНР Диана Янкулова в ефир и заяви: „В това радио няма никаква промяна от 10 ноември насам, но тази промяна, уверявам ви, ще настъпи следващите месеци, може би до края на годината, след приемането на новия Закон за радио и телевизия.

Защото крайно време е радиото и телевизията, които са на държавен бюджет, както е вашата медия, да бъдат обективни и да служат на истината, а не на поръчки..."