Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева ще открие кръгла маса на тема „Защита на потребителите - законодателство и практика", организираната от Министерство на икономиката и енергетиката. Форумът ще се проведе днес.

По време на дискусията ще бъдат обсъдени законодателната рамка за защитата на потребителите, както и неговото прилагане и отговорността на търговците при продажба на стоки.

Участници в кръглата маса са представители на бизнес организациите и на сдруженията и асоциациите за защита на потребителите, на Министерството на икономиката и енергетиката и на Комисията за защита на потребителите.

Кръглата маса е част от инициативите на Министерството на икономиката и енергетиката за запознаване на различните заинтересовани страни със законодателството за защита на потребителите, за информиране на представителите на бизнеса за техните задължения, произтичащи от новото законодателство, както и за запознаване на потребителите с техните права и правните средства и способи за осигуряване на тяхната защита.