Часове преди премиерата на Автосалон 2016 в Париж от Land Rover пуснаха първата по-подробна информация, снимки и видео на изцяло новото поколение на емблематичния модел Discovery. От компанията коментират, че новата генерация на модела ще предложи на потребителите безкомпромисни параметри, както когато става въпрос за дизайна, така и по отношение на високотехнологичните решения и способностите на и извън пътя.

Новото поколение на Land Rover Discovery, което ще бъде лансирано на пазара през пролетта на следващата година на цена от 43 495 паунда, се отличава със “седем чудеса”, пише auto-press.net.

Като първо от тях , от компанията посочват новата и седемместна конфигурация на интериора, която може да бъде контролирана и модулирана идистанционно от мобилно устройство. 

Друг сериозен акцент при новото Discovery е неговата високотехнологичност, в това число и функция за полуавтономно управление, гарантиращо допълнително спокойствие и безопасност. В резултат на употребата на алуминий в конструкцията, автомобилът е с 480 килограма по-лек, което пък гарантира допълнителни предимства по отношение на горивната икономичност и динамиката на пътя и офроуд възможностите. За постигането на това спомага и въвеждането на четирицилиндров дизелов двигател, който обещава максимална мощност от 240 конски сили и максимален въртящ момент от 500 Нм. 

Новият Land Rover Discovery обещава възможност за теглене на товари до 4500 килограма, като движението може да бъде подпомогнато с полуавтономната функция Advanced Tow Assist, превоз на товари с обем до 2500 литра, интернет свързаност, благодарение на интегриран 3G wifi модул с възможност за свързване на до 8 устройства, 9 USB порта, 6 12-волтови електрически източника и други. 

По отношение на комфорта, от Land Rover коментират, че и трите реда седалки на новото Discovery идват с функция за подряване, като първите два могат да бъдат и с охлаждане. Новата функция Auto Access Height пък гарантира по-лесен достъп до интериора благодарение на автоматичното намаляване на отстоянието на колата от пътя с 4 сантиметра. 

Спортуващите активно пък ще оценят по достойнство гривната Activity Key, която ефективно замества контактния ключ на автомобила. Чрез доближаването на гривната до буквата D от надписа на багажника, колата се заключва автоматично и в същото време оригиналния ключ се деактивира, като той може да остане и във вътрешността на превозното средство. 

Новото Discovery няма да го е страх и да се поизкаля и понамокри, като от Land Rover коментират отстояние от пътя от 283 мм и възможност за газене във водни препятствия с дълбочина от 900 мм. 

Новият Land Rover Discovery ще стъпи на пазара с гама четири- и шестцилиндрови бензинови и дизелови агрегати, всеки един от които ще бъде комбиниран с доказалата своите качества ZF осемстепенна роботизирана предавателна кутия. Максималните мощности на моторите варират от 180 до 340 конски сили.