Aвтомобилната компания Nissan ще пусне абонаментна услуга, която ще осигури възможност на шофьорите да карат различна кола всеки ден. Това удоволствие ще бъде достъпно срещу $700 на месец, предава Business Insider. Планира се стартът на програмата, наречена "Nissan Switch" да е в района на Хюстън.

Шофьорите ще имат избор между два пакета, "Select" за $699 и "Premium", който ще струва $ 899 месечно. Първият пакет ще предложи модели като Altima и кросоувъра Rogue. По-високоплатеният пакет включва автомобилите Maxima sedan и SUV Armada.

Желаещите да станат абонати, ще трябва да платят такса $495, за да се присъединят към програмата. Услугата включва още почистване на автомобила, застраховка, пътна помощ и редовна поддръжка.

За да сменят колата, шофьорите могат да използват приложението Nissan Switch. "За тези, които искат седан през седмицата и SUV или спортен автомобил, като GTR, през уикендите, Nissan Switch осигурява решението", каза Андрей Тави, вицепрезидент на външните работи на Nissan. GTR ще бъде наличен за допълнителни $100 на ден за максимум седем дни.

Nissan отчете първа загуба от 2009

Nissan отчете първа загуба от 2009

Компанията пак ще съкращава разходите

От Nissan казват, че абонаментът е подобен на този на Netflix и, че смяната на превозното средство е също толкова лесна, колкото смяната на предаванията. Компанията последва политиките за абонаментни планове на производители като Audi, Lexus и Mercedes-Benz.

Докато плановете за абонамент за автомобили са удобен начин за шофиране на различни коли всеки ден, забавлението идва на висока цена. Според анализ на специализираният сайт за информация за автомобили Edmunds.com, най-скъпият абонамент за подобна услуга е близо $98 хил. за три години - много по-скъпо от традиционните лизингови договори.