Opel публикува поредица от тийзър изображения на новото поколение на популярния си хечбек Astra. Премиерата на колата трябва да се състои в близко бъдеще. Според Motor1 производството на нови артикули трябва да започне към края на годината.

"Бъдещата Astra ще разкрие вълнуваща нова глава в 30-годишната история на нашия компактен модел", коментира Михаел Лошелер, изпълнителен директор на Opel. "Уверени сме, че следващото поколение на Opel Astra ще направи изключително силно впечатление и ще привлече много нови клиенти за марката".

Снимка 533959

Източник: Opel

Новото поколение на хитовата Astra ще се превърне и в първото предложение в цялата история на модела, което ще бъде налично и в електрифициран вариант.

Съдейки по изображенията, колата ще получи значителни промени в дизайна. Екстериорът на автомобила ще бъде направен в съответствие с новия корпоративен стил на Opel Vizor, отличителна черта на който е тясната LED предна оптика, визуално комбинирана с радиаторна решетка. Този език на дизайна беше демонстриран за първи път на концепцията GT X , която беше представена през 2018 година.

Снимка 533962

Източник: Opel

В допълнение, новата Opel Astra ще бъде оборудвана с цифров преден панел, наречен Pure Panel, състоящ се от два дисплея: виртуален "инструментален клъстер" и сензорен дисплей на информационно-развлекателния комплекс. Същото решение вече е демонстрирано на кросоувъра Mokka.

Снимка 533963

Източник: Opel

Автомобилът ще бъде изграден на платформата EMP2. Същото шаси получи и следващото поколение Peugeot 308. По-късно то трябва да дебютира и новото комби на Opel Astra, която ще получи префикс в името Sports Tourer. По неофициални данни моделът ще има две хибридни версии наведнъж: с предно предаване и модификация на всички колела с общ капацитет около 300 конски сили.

Снимка 533961

Източник: Opel

От Opel споделиха, че новата генерация на Astra ще се предлага в две основни версии на купето- петврат хечбек и комби Sports Tourer, а производството им ще започне през тази година в Рюселсхайм.