Германският производител BMW Group разпространи първите подробности за част от новите си предложения, които ще демонстрира по време на започващото в края на месеца международно изложение в Париж. 

На щанда на баварската компания ще бъдат представени новото BMW 3 Series Gran Turismo, както и новата и оборудвана с по-мощна батерия версия на i3. Дебют при мотоциклетното подразделение BMW Motorrad ще направи електрическият скутер BMW C evolution e, който също обещава увеличен пробег и по-мощен батериен блок, информира auto-press.net.

Компанията ще представи също така и специалната версия Protonic Dark Silver Edition на модела i8.

За новото BMW 3 Series Gran Turismo, от компанията коментират, че то ще комбинира лукс и функционалност, нови и по-мощни задвижващи варианти, по-добра икономичност, като ги съчетае с още по-впечатляващ екстериор и интериор.

Снимка 252945

Източник: BMW

Новата версия на BMW i3 ще дебютира с нова батерия (94 Ah), която обещава увеличена с повече от 50% автономност. Според официалните данни на баварската компания, свободният пробег, който може да бъде постигнат е 300 километра, при резултат от 190 при предишната версия на модела. Компактният електромобил ще се предлага и с увеличено оборудване, в това число и с нова и по-мощна домашна зарядна станция BMW i Wallbox.

Също така благодарение на нова батерия, новият скутер  BMW C evolution пък обещава свободен пробег от до 160 километра, което го превръща в отлична алтернатива за ежедневна мобилност в градски и извънградски условия.