Jeep Gladiator, който е първият пикап на Jeep от около тридесет години, вече може да се поръчва от българските потребители, изтъкват от "Витоша Ауто" в прессъобщение.

Gladiator е на базата на Jeep Wrangler, като у нас ще се предлага в две конфигурации - Overland и Launch Edition, движени от 3-литров V6 дизелов агрегат с мощност от 264 к.с. и въртящ момент от 600 Nm, който беше определен от Car and Driver като "горящ масло". Желаещите да се сдобият с модела в България ще имат избор само от 18-инчови джанти.

"Дизайнерският екип на Jeep запази легендарната решетка със седем слота, която познаваме добре от Wrangler, като я накланя леко назад, за да подобри аеродинамиката на пикапа", изтъкват от дилъра, като посочват, че Gladiator ще може да бъде поръчван в девет цвята.

За разлика от размерът на джантите обаче на българските потребители ще бъдат предложени няколко предни стъкла и комбинации от покриви: твърд покрив от три части, мек покрив или сенник.

Основната причина обаче за закупуването на подобно возило е използването му за работа. Леглото на возилото е с дължина 153 см, като в него е вградено осветление и външен източник на захранване (230 V), който обаче идва като опция. Моделът разполага със системи за управление на товара, а интериорът може да се пере - функционалност, която присъства и при Wrangler и която не е изненадваща за работна кола.

"Кабината на Gladiator разполага с четвърто поколение система Uconnect ™ със 7 или 8,4-инчов сензорен екран и инфотеймънт система със 7-инчов TFT-дисплей, който позволява на водача да конфигурира информацията, показвана по повече от 100 начина за по-лесно и удобно управление", изтъква дилърът. Това идва в комбинация със задна камера ParkView, асистент за паркиране, електронен контрол на стабилността, индикатор за превозно средство в сляпата зона и системи за разпознаване на пътните знаци, предотвратяване на челен удар, адаптивен круиз контрол и автоматични дълги светлини.

Като опция може да бъде добавена и предна самопочистваща се камера, следяща за препятствия по пътя. Засега дилърът не посочва цена за Gladiator у нас, но в САЩ Overland започва от 41,9 хил. долара.