Имате нужда от Rolls-Royce, но не искате да платите между $500 000 и $730 000 за чисто нов Ghost? Решение има. Официалният вносител на BMW и MINI в България "М-Кар София" предлага употребяван такъв на далеч по-ниска цена. От миналата година представителят изпълнява функциите и на официален сервиз на Rolls-Royce у нас.

Изключително луксозният Ghost е на 14 500 км, пише Automedia. Цената му е малко под €250 000 без ДДС. Но срещу тази сума стои доста дълъг списък от екстри - както и пълна история и гаранция за оригиално обслужване.

Снимка 419878

Източник: Димитър Кьосемарлиев/Automedia.bg

Екстрите на луксозния модел включват панорамен стъклен покрив, вентилирани и отопляеми седалки и отпред, и отзад, масажна функция за пътниците, монограм на RR във всички подглавници, телевизионен тунер. Задните седалки са с "театрална" конфигурация вместо стандартните тип "скамейка", и могат да се отделят от шофьора с шумозаглушаваща стъклена стена. Интериорът е изпълнен в арктическо бяло и моряшко сино (navy blue).

Снимка 419876

Източник: Димитър Кьосемарлиев/Automedia.bg

Задвижва се от бензинов V12 мотор с 48 клапана, 570 конски сили мощност и 820 нютонметра максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4.9 секунди.

В България не липсват собственици на Rolls-Royce, поне ако вярваме на данните на "Пътна полиция". Общият брой регистрирани автомобили с тази марка са 52, като 17 от тях са на под 5-годишна възраст.

Досега любителите на марката трябваше да пътуват до Истанбул, Прага или Будапеща за обслужване. Но, както споменахме, "М-Кар София" е лицензиран за официален сервиз за България.

Новата 3-серия на BMW е по-добра от всякога и вече е в България

Новата 3-серия на BMW е по-добра от всякога и вече е в България

Защо обаче дилърите у нас не очакват силни продажби?