Японският производител на автомобили Toyota пусна на пазара новия модел RAV4 с хибридно плъгин задвижване (PHEV). Потребителите в Япония вече могат да закупят автомобила чрез дилърите в страната, пише порталът Automotive World.

От дебюта си през 1994 година RAV4 е пионер на пазара на кросоувър SUV-та и остава лидер на пазара. Петото поколение на RAV4 беше пуснато през април 2019 година. Моделът доби популярност благодарение на своята AWD система, дизайна и на интериора и екстериора и просторния багажник.

Новият RAV4 PHEV има за цел да увеличи привлекателността на модела, приемайки новоразработената хибридна система на Toyota - THS II.

Печалбата на Toyota се срина с 86%

Печалбата на Toyota се срина с 86%

Президентът на компанията обеща да защити работните места и да не прави съкращения

Предният мотор и инвертора постигат по-голяма мощност от старата хибридна система на RAV4, която беше пусната през месец април миналата година.

В комбинация с новия модел литиево-йонна батерия с голям капацитет и висока мощност автомобилът постига максимална системна мощност от 225 kW, спомагаща за спортното и мощно шофиране.

Първоначалната цена започва от 4,7 милиона йени, или около 43 000 долара. Според други източници първоначалната цена ще бъде около 38 000 долара.

Моделът може да се придвижва около 95 километра само на батерия, реализирайки отлична екологичност. Това е най-високото ниво ефикасност от моделите клас 6 на Toyota.

Kъм момента гигантът в производството на автомобили има производствен капацитет от 300 единици месечно, които са предназначени за продажба в Япония.

Toyota показа Yaris с най-мощния 3-цилиндров двигател в света (Видео)

Toyota показа Yaris с най-мощния 3-цилиндров двигател в света (Видео)

Автомобилът може да достигне първата "стотица" за около 5,5 секунди