Семейството на осмото поколение Volkswagen Golf се попълни с две нови комбита наведнъж. Стандартната версия на колата се нарича Variant, а нейният офроуд вариант се нарича Alltrack. В Европа продажбите на новите продукти ще започнат преди края на тази година. Автомобилите ще стигнат до САЩ едва през 2021 година. Цените за автомобилите ще бъдат обявени по-късно.

В сравнение със седмото поколение комби, новият продукт се е увеличил по размер. Дължината на автомобила е 4633 мм, а междуосието е 2686 мм (+66 милиметра). Благодарение на това, пространството за краката на задните пътници се е увеличило с 48 мм. За комбито вече е подготвен стайлинг пакетът R-Line, който добавя агресивни елементи към дизайна на автомобила.

Снимка 495370

Източник: Volkswagen

Багажното отделение на комбито е 611 литра (+6 литра в сравнение с предшественика). При сгънати задни седалки този параметър се повишава до 1642 литра (+22 литра). В товарния отдел на новостта са монтирани специални куки и пръстени за фиксиране на торбички. Също така в багажника има два гнезда (12 V и 230 V). Като опция се предлага функцията за безконтактно отваряне на задната врата.

Комбито взима назаем гамата от двигатели от едноименния хечбек. Автомобилът ще се предлага с 1,0- и 1,5-литрови бензинови TSI двигатели с турбокомпресор, както и с 1,5-литров TDI дизелов двигател с компресор. Всички версии могат да се комбинират както с ръчна трансмисия, така и с автоматична скоростна кутия DSG робот.

Снимка 495372

Източник: Volkswagen

Всъдеходът Golf Alltrack е оборудван с допълнителна защита на каросерията и система за задвижване на четирите колела 4Motion вече и в базовите версии. Такава модификация също се различава от конвенционалния комби по увеличен пътен просвет и други фарове за мъгла. Автомобилът е способен да тегли товар с тегло до два тона.