Руската автомобилна компания Automobile Technologies, която от края на март произвежда Citroen C5 Aircross в завода си в Калуга, стартира продажбите на тези кросоувъри. Цената на автомобила е 4,3 млн. рубли (около 50 хил. долара), според изявление от компанията, което е получено от "Известия".

Сглобеният в Русия Citroen C5 Aircross (частите на френската марка са внесени основно от завода й в Китай) се предлага както в дилърската мрежа на Citroen, така и директно от завода чрез онлайн заявка и деректно доставка от завода. Произвежданият в Русия кросоувър се предлага само с двигател с мощност 175 конски сили.

Списъкът с оборудване на C5 Aircross включва окачване с хидравлични ограничители на хода, седалка на водача с възможност за масаж и загряване, както и шест въздушни възглавници за безопасност, двузонов климатичен контрол, безключов достъп, мултимедия с 10-инчов екран и цифрово табло (12,3 инча), система за кръгово виждане и други.

Преди дни компанията "Автомобилни технологии" съобщи, че в Русия има доставки на кросоувъра Citroen C5X и на три модела Peugeot - кросоувърите "2008", "4008" и "5008". Всички внесени автомобили са с гаранция от две години или 100 хил. км пробег.

В Русия произвеждат автомобили Citroen в неработещия завод Stellantis с китайски части

В Русия произвеждат автомобили Citroen в неработещия завод Stellantis с китайски части

Произведените в Китай части са от са от държавната Dongfeng Motor Group