Международната хотелска верига Accor, която има няколко обекта в България под различни брандове, отваря първия си такъв по Черноморието. Компанията ще оперира реновирания хотел Roomer Hotel Golden Sands в курорта Златни пясъци, като той вече ще носи името ibis Styles.

Групата на Accor е сключила договор за франчайз с "Валдемоса" ЕООД за ребрандиране на съществуващия и обновен хотел, който ще отвори врати за посетители през май месец, става ясно от официално съобщение на компанията.

Той разполага с 90 стаи за гости, ресторант с външна тераса, предлагащ местни и международни специалитети, и външен басейн, заобиколен от зеленина.

"Югоизточна Европа е един от важните пазари за Accor, като ни предстои откриването на още много хотели и различни брандове през следващите години. Вече имаме над 550 хотела по света под бранда ibis Styles", коментира Каталина Росу, която е директор по развитието на Accor за Румъния, България, Република Молдова и Чехия.

Хотелите ibis и Novotel в София стават част от мащабна сделка за 442 милиона евро

Два хотела в София стават част от мащабна сделка за 442 милиона евро

Френският гигант Accor придобива 100% от най-голямата хотелска верига в ЦИЕ - полската Orbis

"Златни пясъци и българското Черноморие са много популярна туристическа дестинация, привличаща голям брой посетители от Румъния, Украйна, Полша, Германия и Великобритания. Само през 2019 година курортът е разполагал с повече от 700 000 места за настаняване на туристи", посочва от своя страна управителят на "Валдемоса" ЕООД Томаш Краев.

Accor е водещa световна хотелиерска група с над 5000 имота и 10 000 заведения за хранене и пиене в 110 страни. Тя е основана през 1967 година във Франция и е публично дружество, регистрирано на фондовата борса Euronext в Париж и на извънборсовия пазар в САЩ.

В България Accor управлява хотелите ibis и Novotel в столицата. В края на май стана ясно, че компанията ще отвори първия си обект под бранда MGallery в столицата, след като подписа договор за франчайз за хотел "Мезон", намиращ се в близост до болница "Токуда".

В края на 2018 година стана ясно, че веригата ще навлезе чрез групата си в Източна Европа - Orbis, на пазара и в Пловдив с марката MGallery.

Accor отваря хотел под бранда MGallery в София

Собственикът на Novotel и ibis отваря нов хотел в столичния "Лозенец"

След реновиране обектът ще разполага с 96 стаи вместо със сегашните 77