Преди само броени дни Зонг Хеджиян дори не е била най-богата в семейството си. Сега тя е най-богатата жена в Азия, спечелила сама състоянието си. Източникът на нейното благосъстояние е дял във фармацевтичната компания Hansoh Pharmaceutical Group, която е най-големият производител на психотропни лекарства. Акциите на фирмата скочиха с 37% в петък по време на първичното публично предлагане в Хонконг, пише Bloomberg.

Зонг, която е бивша учителка по химия, основава Hansoh през 1995 година. Сега вече успяла бизнес дама, тя изпревари Уи Яджън - собственичка на холдинга Longfor и оглави класацията на най-богатите жени в Азия, спечелили състоянието си сами. Зонг е втората най-богата жена на континента изобщо, като преди нея е единствено Ян Хаян, президент на Country Garden Holdings, която обаче е наследила състоянието си.

Скокът на акциите на компанията на Зонг, увеличи нетното ѝ състояние, като по този начин тя изпревари много заможни личности, които наследяват своите пари.

Богатството на Зонг сега надмина това на съпруга ѝ Сун Пиоянг, който притежава 9,4 милиарда долара от неговата фармацевтична компания Jiangsu Hengrui Medicine. Общото състояние на фамилията я прави една от най-богатите във фармацевтичната индустрия. Освен това Зонг и Сун са конкуренти на семейство Саклер, което спечели парите си, продавайки опиати, както и на семейство Бартарели от Швейцария.

По време на церемонията за пазарния дебют в Лянунган, Дзянсу, Зонг е признала, че правителството има важна роля за успеха на Hansoh.

Разходите за здравно осигуряване в Китай са се увеличили значително до 5,9 трилиона йени или 852 милиарда долара през миналата година спрямо 3,5 трилиона йени през 2014 година и се очаква да стигнат до 9,4 трилиона йени през 2023 година.

Компанията прави изследвания и произвежда лекарства в областта на онкологията и диабета и почти половината ѝ приходи идват от продажбата на медикаменти за ракови заболявания.

Зонг получава бакалавърска степен от медицински курсове в университета в Дзянсу през 1982 година и преподава химия в средно училище в Лянунган през ранните 90 години на миналия век.