Американската мултинационална банка Citigroup ще съкрати около 20 000 работни места през следващите три години. Това е в унисон с плана й за предварително обявеното преструктуриране на, съобщи Business Insider.

Съкращенията биха могли да спестят до 2,5 милиарда долара на банката. В доклада й се казва, че е претърпяла "много разочароващо" четвърто тримесечие през 2023 г., от една страна заради 780 милиона долара такси за преструктуриране, "свързани с действия, предприети като част от организационното опростяване на Citi".

През септември Citigroup заяви че ще преразгледа корпоративната си структура и ще съкрати служители в управленската структура. Съкращенията на работни места през следващите няколко години ще оставят компанията с около 180 000 души. В

Според главният изпълнителен директор Джейн Фрейзър компанията е "постигнала значителен напредък" в преструктурирането на Citi през 2023 г. и че 2024 г. ще бъде "повратна точка, защото ще се съсредоточим върху представянето на нашите пет бизнеса и трансформацията ни".

Банката не е единствената, която продължава да съкращава работни места през 2024 г. Google уволни стотици служители, а Amazon също освободи "няколкостотин" служители в своите подразделения Amazon Prime Video и Amazon MGM Studios.