Renault може да изчезне, ако много скоро не получи помощ, за да се справи с влиянието на пандемията, заяви министърът на финансите на Франция Бруно ле Мер, добавяйки, че компанията трябва да въведе промени, за да се адаптира.

Пред радио Europe 1 той посочи, че френският завод на Renault не трябва да затваря, както и че компанията трябва да запази колкото се може повече служителите във Франция, като в същото време остане конкурентоспособна. "Да, Renault може да изчезне", повтори той.

И допълни, че компанията работи по нова стратегия и има подкрепата на френското правителство, което има дял в производителя.

Пред в-к Le Figaro министърът пък заяви, че все още не е подписал заема от €5 млрд. за Renault, както и че дискусиите продължават. Правителството отдавна настоява производителят да върне по-голяма част от производството във Франция в замяна на подкрепа от правителството, както и че иска компании като Renault да разработят "по-зелени" автомобили.

Renault е част от алианс с японските Nissan и Mitsubishi, като се очаква групата да представи новата си стратегия на 27 май. Междувременно Nissan обмисля съкращаването на 20 000 работни места, основно в Европа и развиващите се икономики.

Nissan оставя над 20 500 свои служители без работа

Nissan оставя над 20 500 свои служители без работа

Съкращенията ще засегнат международния бизнес са японския производител