Шведският търговец на мебели IKEA съобщи, че е отворя първият си център за планиране и поръчка в Румъния. Той ще се намира в крайбрежния град Констанца, пише Romania Insider.

Разположен в градския търговски център Supernova, новият формат предлага на клиентите помощ при планирането на различни части от дома им и при поръчка на мебели и аксесоари за техните проекти. Пространството обхваща 360 кв.м и включва специална зона за планиране, зона за решения за мебели и зона за излагане на продукти, където ще се работи екип от 12 специалисти.

Собственикът на Ikea планира разходи от $1,1 милиарда за да намали цените на стоките през 2024 година

Собственикът на Ikea планира разходи от $1,1 милиарда за да намали цените на стоките през 2024 година

Компанията планира да похарчи и 314 милиона евро за бонуси на персонала тази година

"Откриването на първият Център за планиране и поръчки в Румъния бележи важен момент за IKEA на местния пазар", заяви пред местните медии Михай Динте-Поп, който е мениджър на "Студио за планиране и поръчки в IKEA Констанца".

Снимка 643852

Източник: Ikea България

Новото място е предназначено за планиране и поръчка на решения за подобряване на дома. Освен това, IKEA ще предлага и услуга за доставка на поръчки чрез мобилна точка на паркинга Supernova.

IKEA има три магазина в Румъния, сред които два са в Букурещ и един в Тимишоара. Първият отвори врати в Букурещ, през 2007 г., последван от втория, отново в столицата, през 2019 г. Обектът в Тимишоара отвори врати през юни 2023-а година.

Ikea вече има 6 обекта у нас - къде е най-новият

Ikea вече има 6 обекта у нас - къде е най-новият

Той предлага селекция от над 1000 артикула