Водещият доставчик на финансови услуги в Турция Dgpays постигна забележителен ръст, като завърши втория си инвестиционен кръг, привличайки рекорден паричен поток от Европа. Компанията набра $600 милиона в Лондон и това удвои стойността й, съобщава Daily Sabah.

Така Dgpays обяви завършването на своя втори инвестиционен кръг, осигурявайки значително вливане на капитал от европейски инвеститори.

Саудитска Арабия иска да се превърне в глобален финтех център и бързо привлече $400 милиона за целта

Тази страна иска да се превърне в глобален финтех център и бързо привлече $400 милиона за целта

Предстои и пускането на три нови дигитални банки

Truffle Capital - известен европейски финтех фонд, ръководи инвестиционния кръг, заедно със стратегическия принос от най-голямата компания за платежни услуги в света и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Тази финансова инжекция удвои стойността на Dgpays за по-малко от две години, издигайки я над границата от $600 милиона, което означава, че компанията се превръща в глобален играч.

Снимка 413784

Източник: iStock

Само за седем години Dgpays се е превърнала от стартъп в технологиен гигант, което е голям успех за турска компания.

От турската фирма коментират, че са непоколебими в амбицията да утвърдят доминиращо глобално присъствие във финтех сектора. Нещо повече, те виждат потенциала на страната нда стане глобалната финтех арена.

Основана през 2017 година, компанията бързо се превръща във водещ доставчик на технологии в региона с работна сила от над 600 IT/R&D специалисти в Турция. Излизайки на чуждестранните пазари през 2022 година, Dgpays бързо спечели международно признание, което завърши с първия си инвестиционен кръг в края на 2021 година.

През последните години Турция може да се похвали с много иновативни компании, готови да се конкурират на световната сцена. Страната е в челните редици по достъп на местния бизнес освен в Европа и в Близкия изток, което я отличава от много европейски конкуренти.

Процъфтяващата технологична среда в страната е свидетел на скок от 325 транзакции в технологични инвестиции на ранен етап през 2023 година, като финтех секторът се очертава като безспорен лидер.

Защо Турция е напът отново да стане благоприятно място за чуждестранни инвестиции

Защо Турция е напът отново да стане благоприятно място за чуждестранни инвестиции

Въпреки все още високата инфлация