Южната китайска провинция Хайнан е приела над 90 милиона китайски и чуждестранни туристи през 2023 г., което е с 50% повече от 2022 г.Такива данни на провинциалното Управление по туризъм, култура, радио и спорт публикува китайската държавна агенция Синхуа.

През 2023 г. общите приходи от туризъм на китайската провинция Хайнан възлизат на около 181,3 милиарда юана (около 25,5 милиарда долара).

Този показател нараства със 72% на годишна база, т.е. приходите растат значително по-бързо от увеличението на и без това големия брой туристи, посетили провинцията.

Най-желаните круизни пътувания през 2024 година

Най-желаните круизни пътувания през 2024 година

Очертава се истински глобален бум

Както посочва ведомството, през миналата година сред туристите в Хайнан са били особено популярни морските круизи.

Снимка 405268

Източник: rssc.com

Общият брой на туристическите посещения до островите Сиша в Южнокитайско море през 2023 г. се е увеличил с впечатляващите близо три пъти спрямо предходната година.

Също така, що се отнася само за круизния туризъм, през миналата година са осъществени около 400 обиколки с круизни кораби, с които са превозени общо около 150 хил. туристи - което е скок от 4 пъти.

Най-луксозните речни круизи в света

Най-луксозните речни круизи в света

Топ 3 на едни от най-добрите

Амбицията на местната власт на китайската провинция за тази година е, че Хайнан очаква да приеме близо 99 милиона туристи (местни и чуждестранни), а приходите от областта на туризма да се увеличат до 207 милиарда юана (29,1 милиарда долара).

Що се отнася за 2025 г., властите възнамеряват да превърнат Хайнан в "международен център на туризма и потреблението".

Не случайно китайският остров често се нарича "Източен Хавай". Причина за това са наличието на идилични природни пейзажи, тропически гори, както и веригите хотели. А посоченото е съчетано с плажове и брегова ивица, простираща се на почти 1900 километра, които привличат гости от най-различни крайща на света.

Кои са седемте най-скъпи круизни кораба в света

Кои са седемте най-скъпи круизни кораба в света

"Плаващите градове" предлагат на пасажерите лукс и забавления