Новият безпилотен самолет (дрон) на руския концерн "Калашников" ще съкрати времето за реакция при извънредни ситуации и спешни случаи, се казва в съобщение на концерна. От там отбелязат, че безпилотния самолет е с вертикално излитане и кацане и с електрически двигател "Легионер-Е33К".

Новият дрон е представен от специалистите от компанията "Тихи криле", която е структура на "Калашников", на международното изложение "Комплексна сигурност - 2024".

От "Калашников" коментират, че "използването на безпилотни летателни апарати за определяне например на зоните на наводнения за оценка на щетите, както и използването на технологиите на концерна в борбата с горските пожари, ще позволи на Министерството на извънредните ситуации на Русия да повиши ефективността на работата си, да съкрати времето за реакция при извънредни ситуации и да намали рисковете за спасителите.

За решаването на такива задачи предлагаме дроновете от сериите "Легионер" и "Альфа-Е", които са в състояние да осигурят дистанционно наблюдение на местността и да получат оперативни данни за състоянието на територията", казват още от "Калашников".

Освен това, моделът дрон "Алфа-Е" ще даде възможност на крайните потребители да намалят разходите за снимане от въздуха и картографиране.

Концернът "Калашников" започва производство на модифицирано "противоосколочно одеяло"

Концернът "Калашников" започва производство на модифицирано "противоосколочно одеяло"

Какви са неговите качества?