Четвъртият по големина производител на автомобили - германската компания Opel, преустановява компютърно проектиране на автомобили в централата си в Рюселсхайм. Това става ясно от писмо на работническия синдикат, цитирано от Handelsblatt.

Според изявлението на синдикалистите компанията, която включва и марките Peugeot, Fiat и Chrysler, е решила по стратегически причини да закрие ключовия отдел Computer Aided Design или накратко CAD през 2024 година.

Снимка 533961

Източник: Opel

"Следователно в бъдеще няма да има повече дизайнери в Opel".

Според информация на служители на автомобилната компания, този ход ще засегне над 100 висококвалифицирани кадри, които проектират компоненти триизмерно с помощта на софтуерни инструменти и дигитално симулират тяхното работно поведение.

Германия осигурява €437 милиона за завода за батерии на Opel в страната

Германия инвестира €437 милиона в най-големия завод за батерии в страната

Той трябва да заработи до 2025 година

Opel не прави изключение към преминаването към електрически автомобили. През 2021 година Германия осигури €437 милиона за завода за батерии на компанията в страната. Общата инвестиция във фабриката е изчислявана на около €2 милиарда и тя трябва да заработи до 2025 година.

Заводът на Opel ще се намира в град Кайзерслаутерн в югозападната част на Германия. Той трябва да бъде най-големият център за производство на батерии в страната.

Местното правителство във федерална провинция Рейнланд-Пфалц е един от инвеститорите на мащабния проект. Останалите са собственикът на Opel - групата Stellanis, както и френският производител на батерии Saft.

Spark разширява флотилията си със 100 нови коли на Opel и Peugeot

Spark разширява флотилията си със 100 нови коли на Opel и Peugeot

Возилата ще са на разположение в София