Платформата за споделена мобилност Spark обяви, че разширява значително своята флотилия от електромобили под наем в София. На официално събитие в столицата бяха представени новите попълнения - Opel Corsa-e и Peugeot e-208.

Детайли: Corsa-e и Peugeot e-208 всъщност са базирани на една и съща платформа и това не е изненада, след като легендарният германски производител стана част от обединението на Peugeot и Fiat Chrysler - Stellantis.

Затова и пробегът на двата модела е сходен - 360 км с едно зареждане, а батериите им се зареждат до 80% за под половин час.

Spark пуска 100 нови Dacia Spring в София и Пловдив

Spark пуска 100 нови Dacia Spring в София и Пловдив

Общо платформата вече разполага с над 650 автомобила

Цените също са еднакви - 5,25 лв. за първите 15 минути плюс 45 стотинки на километър и след това по 35 стотинки на минута при запазена цена за пробега.

Spark внедрява по 50 от двата модела - както за любителите на френските автомобили, така и за тези на германските.

Spark пусна услугата си и в Пловдив

Spark пусна услугата си във втори град в България

Засега компанията ще покрива центъра и няколко други района в града

Общо флотилията на Spark у нас вече надминава 750 возила.

Контекст: От влизането си на българския пазар през 2017 г. насам Spark е най-голямата платформа за електромобили под наем и зарядни станции за тях. В София и Пловдив тя предлага различни модели - от компактната градска Dacia Spring през SUV-а Hyundai Kona и луксозното BMW i3 до лекотоварния Nissan eNV 200.