Австрийският гигант Palfinger откри Глобален бизнес център за услуги в София. Центърът ще покрива всички административни дейности от продажби, доставки и финанси до човешки ресурси, както и обработка на данни и отчетност, които до сега се извършвали на локално ниво във всяка отделна държава където компанията присъства.

Към днешна дата в него са назначени 41 служители, като до края на 2021 г. техният брой ще се увеличи до около 60.

Palfinger е международна компания за технологии и машиностроене, водещ световен доставчик на иновативни решения за кранове и съоръжения за повдигане. В световен мащаб тя има над 12 000 служители, 34 локации и световна мрежа за продажби и обслужване от около 5 000 сервизни точки.

В България дружеството присъства от 20 години като има два завода - в Тенево и Червен бряг.

"Центърът за глобални бизнес услуги в София очакваме да осигури значителен синергичен ефект в компанията като стимулира стандартизацията, автоматизацията и процесните на иновации в групата", заяви финансовият директор на компанията Феликс Строхбихлер.

"Това, което ни прави уникални на пазара на GBS в София и България, е, че ще покрием всяка отделна бек-офис дейност на Palfinger", посочва Виктор Караджов, мениджър на центърa. "Започвайки от класическите финансови позиции през снабдяване, продажби, ние също така имаме поддръжка от второ ниво на SAP, тестери на софтуер (QA) и дори инженери, които разработват нашите кранове. Това дава безпрецедентна възможност за всеки служител в нашата GBS среда да има поглед над всички процеси в компанията и да допринася за развитието им".