Американската компания за поръчване на превози Uber съди индийския си конкурент Ola. Фирмата твърди, че азиатският ѝ съперник е създал над 90 000 фалшиви профила, за да пречи на дейността ѝ и да възпрепятства шофьорите ѝ.

Американската компания твърди, че фалшивите акаунти са били използвани за правене на над 400 000 фалшиви резервации, които впоследствие са били отменяни, съобщи BBC.

Uber е завела дело във Върхновния съд на Делхи този месец, настоявайки за съдебна забрана срещу Ola и компенсация на щетите, възлизаща на 7,4 милиона долара.

От своя страна OlaCabs отрече обвиненията и ги нарече „несериозни и лъжливи”. Индийската компания дори заяви, че това е „опит да се отклони вниманието от сегашните реалности на пазара, където Uber се изправи пред големи неуспехи”.

Uber, който се смята за най-ценния стартъп в света, отказа да коментира.

Изслушването по случая е насрочено за 14 септември.

Тези два пазара са най-важните за Uber на света

Тези два пазара са най-важните за Uber на света

Ще инвестира по 1 млрд. евро във всеки

Битката за транспортната индустрия на Индия се разгорещи в последно време, като американската компания инвестира един милиард долара през последните девет месеца.

Ola, която се поддържа от японската корпорация SoftBank Group и хедж фонда Tiger Global Management, е част от съюз, който цели да намали надмощието на Uber на пазара. Другите членове в него са Lyft от Сан Франциско, югоизточният азиатски конкурент Grab и китайската компания Didi Kuaidi.

Lyft, Didi Kuaidi, GrabTaxi и Ola Cabs обединяват силите си срещу Uber

Един за всички, всички за един: 4 компании се обединяват срещу Uber

Конкуренцията става все по-ожесточена