Мерките постепенно отпадат, Covid - капанът се разхлабва и хората по целия свят са готови да пътуват отново. През последните две години, заради пандемията и ограничителните мерки пътуването не е беше приятно. Сега повечето от ограничителните мерки отпадат, така че хората искат да пътуват отново и нямат търпение да посетят любимите си места.

Има три типа ваканции, които са много търсени и се очаква да има голям интерес за тях през 2022 г. Следват топ три на най-желаните типове ваканции това лято, изброени от Ceoworld.

Селски туризъм

Много turisti, които не искат да пътуват до други страни, избират дестинации в рамките на своята страна и по-конкретно места за настаняване в селски райони. Страни като Германия, Испания и Франция се считат за развити в селския туризъм във ферми в провинцията. Пътуващите, които изберат този вид почивка, могат да участват в селскостопански дейности, да спортуват сред природата, да посетят манастири, археологически обекти и традиционни селища и да се научат интересни факти за флората и фауната на района.У нас също се предлага подобен вид туризъм, макар и не чак толкова развит.

Заради пандемията селският спечели много последователи. Хората, които предпочитат да прекарват почивката си сред природата и далеч от претъпкани места избират именно тази опция.

Африканско сафари

Разбира се, сафари пътуването е доста скъпо и човек трябва да има доста отпуск на разположение, за да може да се наслади на природата. Положителното е, че след толкова много време без пътуване заради ограниченията от Covid-19, някои имат повече спестявания и са по-разположени да харчат повече от обикновено за почивката си. Туристите посещават Източна Африка от юни до октомври.

Точно през това време от годината те могат да се насладят на невероятната гледка от миграцията някои животни. Ако се интересувате от пътуване до Африка, трябва да знаете, че е необходима ранна резервация - дори повече от година от датата на заминаване.

Почивка на Хавай

Вече има голямо търсене за летни почивки на Хавай това лято. Според оценки на компании, занимаващи се с наемане на имоти, повечето от хотелите на Хаваите ще бъдат напълно резервирани и няма да имат свободни стаи. Въпреки това, има два региона, Оаху и Ханалей, които все още имат свободни стаи за туристи.

В същото време, тъй като много от ограничителните мерки заради пандемията вече не са валидни на острова, се очаква значително увеличение на заетостта на местата за настаняване, но на и цените.