Apple увеличи повече от два пъти даренията си за възстановяването на Китай от тежката криза, причинена от разпространението на новия коронавирус, каза главният изпълнителен директор Тим Кук. Така сумата надмина 50 милиона юана, или 7 милиона долара. Ходът идва седмица, след като производителят на iPhone заяви, че е отворил всички си 42 магазина на един от най-големите пазари за фирмата в света.

Кук също така написа в публикация в Twitter миналата седмица, че Apple дарява 10 милиона маски за здравни специалисти в САЩ и Европа.

Джак Ма дарява 1 млн. маски и 100 хил. теста на САЩ

Джак Ма дарява 1 млн. маски и 100 хил. теста на САЩ

Той е изпратил маски и тестове и към Европа, като първите ще пристигнат тази седмица

А доставки и дарения в световната борба срещу Covid-19 се включват много от заможни мениджъри и корпорации по целия свят.

Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма обеща да направи дарения за медицински консумативи, включително маски и тестове. Други китайски технологични гиганти като Baidu, Tencent, Huawei и ByteDance също са активни в затруднените времена, пише Reuters.

Apple вече дари 20 милиона юана чрез базирана в Пекин Китайска фондация за борба с бедността, за да подкрепи шест болници в провинцията Хубей, включително импровизираната болница в Ухан, посочи Кук.

Останалата част от парите ще бъде предоставена в подкрепа на дългосрочните усилия за възстановяване на общественото здраве, каза той.

"Китай прояви невероятен дух и устойчивост по време на избухването на Covid-19 и сме благодарни на нашите екипи, партньори и клиенти за тяхната подкрепа в тези предизвикателни времена", казва още директорът на технологичния гигант.

Apple предупреди миналия месец, че е малко вероятно компанията да изпълни своите прогнози за продажби през март и първото тримесечие, предвид броя на засегнатите китайски фабрики, които произвеждат iPhone.

Apple може да отложи представянето на новите модели iPhone "с месеци"

Apple може да отложи представянето на новите модели iPhone "с месеци"

От 2011 година компанията традиционно организира това събитие през септември или октомври