Акциите на Apple записаха спад в сряда, след като предишния ден успяха да запишат покачване. Новото поевтиняване на книжата дойде след като азиатското издание Nikkei излезе с анализ, че американският гигант обмисля да отложи годишното си събитие, на което представя новите модели iPhone.

Така в средата на седмицата акциите на компанията изгубиха 55% от стойността си до 245,52 долара, пише CNBC.

От 2011 година традиционно Apple представя новите си модели през септември или октомври. Това събитие е ключово за американския гигант, тъй като новите iPhone носят повече от половината приходи за компанията.

Според информацията на Nikkei Apple може да забави представянето на смартфоните "с месеци" заради трудностите за бизнеса ѝ, предизвикани от разпространението на коронавируса. В допълнение от изданието посочват, че новият iPhone ще поддържа 5G.

Компанията се намира в затруднена ситуация в момента, като инженерите и администрацията от централата ѝ в Силициевата долина работят от вкъщи.

Заради това екипът на Apple няма да може да утвърди окончателните си планове за новите модели смартфони, докато извънредното положение в страната не приключи и те не се върнат на работа в офисите си.