Компанията-майка на Mercedes-Benz води преговори за производството на електрическите версии на своите автомобили Smart в Китай с местен партньор, съобщава Bloomberg, цитирайки свои итзочници.

Daimler разговаря за започването на съвместно предприятие с дъщерната компанията на китайският производител BAIC Group - Bejjing Electric Vehicle (BJEV). Чуждестранните компании, които искат да правят бизнес в Поднебесната империя, обикновено трябва да сключат партньорства с китайски дружества, припомня изданието.

Преговорите са знак, че Daimler продължава усилията си към разработването на електрически автомобили, както и към търсенето на възможност да се възползва от горещия пазар в Китай.

Първият румънски електромобил е евтин и вдъхновен от Tesla и Илън Мъск

Първият румънски електромобил е евтин и вдъхновен от Tesla и Илън Мъск

Превозното средство влиза в масово производство от февруари догодина

Автомобилите под бранда Smart не отчитат особено големи продажби в повечето пазари, но Daimler продължава да залага, че те са подходящи за потребителите, които търсят ефикасни и лесни за управление коли, удобни за големите градове.

Германската компания вече има взаимоотношения с BJEV. През март дружеството закупи 4% от акциите ѝ. През февруари пък Daimler подписа сделка за изграждане на завод на Mercedes-Benz за $1,9 милиарда.

Засега пазарът на електрически автомобили в Китай е доминиран от местни компании, но чуждестранните производителите също искат дял.

Броят на електромобилите в България се удвои

Броят на електромобилите в България се удвои

Колко от колите у нас са на бензин и дизел и кои са най-популярните марки нови автомобили?