Милиардерът Илон Мъск очевидно е променил решението си да купи Twitter отново и сега е готов да продължи с поглъщането на социалната мрежа.

В писмо до компанията Мъск се съгласи да плати цената, която предложи преди месеци, а малко по-късно се опита да отмени сделката. Изненадващият обрат идва само седмици преди двете страни да се изправят в съда, предава BBC. Twitter съди Мъск, за да може сделката да се осъществи.

В писмото се казва, че Мъск възнамерява да продължи и завърши сделката. Говорител на Twitter призна, че компанията е получила предложение и "намерението на компанията е да приключи транзакцията на 54,20 долара за акция" или по-точно цената, която Мъск обеща през април.

Очевидната победа за Twitter дойде със скок на на акциите с повече от 20% до над 52 долара.

Когато Мъск обяви планове за закупуване на Twitter в сделка за 44 милиарда долара, той каза, че иска да изчисти спам акаунтите в платформата и тя да бъде място за свобода на словото. Но милиардерът, който е потребител на Twitter и е известен с импулсивните си действия, се отказа от покупката само няколко седмици по-късно, позовавайки се на опасения, че броят на фалшивите акаунти в платформата е по-голям, отколкото Twitter твърди.

От Twitter отхвърлиха обвиненията с аргумента, че Мъск - иска да прекрати сделката, защото се притеснява за цената, въпреки, че той е най-богатият човек на света според официалните списъци.

Последва рязък спад в стойността на технологичните акции, включително Tesla, компанията за електромобили.

Битката трябваше да започне с процес на 17 октомври, съдебни дела и най-вероятно публични спорове в Twitter, където Мъск има повече от 100 милиона последователи.