Несигурността покрай преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) може да направи самолетните билети с 15% по-евтини. Това прогнозира шефът на бюджетните авиолинии Ryaniar Майкъл О'Лиъри, цитиран от Independent.

За последната година средните разходи на компанията за място в самолета са намалели с 10% до 44,61 паунда.

Ръководителят на Ryanair обаче предупреждава, че след окончателното завършване на процедурата по "Брекзит" ще има намаляване на броя полети до Острова, което от своя страна ще доведе до поскъпване на билетите.

О'Лиъри посочва, че това е добра новина за клиентите им, но не така добра за акционерите. "В следващите 12 до 18 месеца пътниците ще могат да се възползват от по-ниските цени", казва още той.

От компанията посочват още, че опасенията около излизането от ЕС са причина за редуцирането на планирания растеж на бизнеса им във Великобритания от 12% до 5%.

За първите шест месеца на тази година печалбата на Ryanair нарасна със 7 на сто до 1,17 милиарда евро или 1,04 милиарда паунда, като от авиолиниите увеличиха прогнозата си за броя пътници за следващите години.