ЧЕЗ прекратява договора за продажба на бизнеса си в България с дружеството Inercom. Това е заявила говорителя на групата в Чехия Алеис Хоракова пред  "24 часа".

Официално: "Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ в България

Официално: "Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ в България

Холдингът е подал оферта до чешката CEZ

Като причината е посочено, че КЗК отказва разрешение за извършване на сделката и по този начин българската компания не може да изпълни условията по договора, който беше сключен с ЧЕЗ през миналата година.

ЧЕЗ все още не е взела решение с кого ще сключи договор за продажба - в началото на април стана ясно, че кандидати са "Индия пауър" и "Еврохолд". Преговорите с двете компании продължават, каза Хоракова.

"Индия пауър" все още няма оферта за активите на ЧЕЗ в България

"Индия пауър" все още няма оферта за активите на ЧЕЗ в България

Чешкото дружество е отпуснало €31 милиона заем на българската компания

В началото на април, "Еврохолд" потвърди, че участва в процедурата за продажбата на дружествата от групата на ЧЕЗ в България. Няколко дни по-рано от "Еврохолд" отказаха да коментират слухове.

"Индия пауър" участва в процедурата от самото начало, въпреки това не е ясно какви са намеренията на дружеството. През февруари Хоракова заявки, че не са получили обвързваща оферта от страна на индийското дружество. Тогава според "Лидове новини", офертата на "Индия пауър" е била по-висока от тази на "Инерком", но при по-лоши условия за плащане по сделката.