Производителят на най-продаваната ваксина срещу Covid-19 в света - компанията Pfizer, ще изкупи всички акции на фармацевтичната компания, която произвежда лекарства за борба с рак - Trillium Therapeutics, предават световните медии. Сделката е за 2 милиарда евро и стана публично известна в същия ден, в който Pfizer-Biontech спечели пълно одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ ( FDA) за своята ваксина срещу Covid-19.

Pfizer ще плати $18.50 за акция на базираната в Кеймбридж, Масачузетс - Trillium, съобщиха публично от компаниите. След това акциите на Trillium почти се утроиха до цели 11,67 долара, докато Pfizer поскъпна с 3,6 % в началото на търговията в Ню Йорк.

Pfizer очаква $33 милиарда от ваксината през 2021 година

Pfizer очаква $33 милиарда от ваксината през 2021 година

Компанията надхвърли очакванията за второто тримесечие

Pfizer вече инвестира $25 милиона В Трилиум през септември като част от своята инициатива за разширение на бизнеса и иновациите в медицината.

Онкологичното портфолио на Pfizer включва 24 одобрени лекарства, които са донесли около 10,9 милиарда долара приходи през миналата година, което е с 21% повече в сравнение с 2019-е. През първата половина на тази година глобалните приходи, свързани с лечението на онкологични заболявния възлизат на 6 милиарда долара.

Pfizer и Moderna вдигнаха цените на ваксините за Европейския съюз

Pfizer и Moderna вдигнаха цените на ваксините за Европейския съюз

Брюксел подписа за 2,1 млрд. дози до 2023 г.