SoftBank Group Corp. обмисля пълна или частична продажба на британската компания Arm Holdings, която японският гигант придоби преди 4 години за $32 млрд., пише The Wall Street Journal, цитирайки свои източници. Възможно е и първично публично предлагане на акциите ѝ като изход от инвестицията, допълва изданието.

Arm Holdings работи в областта на проектирането на интегрални схеми и е сред гигантите в индустрията. Процесори с нейния дизайн се използват в мобилните телефони, а наскоро Apple обяви, че те ще дават живот и на компютрите на компанията.

SoftBank не за първи път индикира, че може да върне Arm на пазарите. В последните седмици подобен ход изглежда все по-нужен, след като японският конгломерат се нуждае от свежи средства. Засега не е сигурно, че компанията ще пристъпи към продажба на активи, но вече е наела Goldman Sachs като съветник по евентуална сделка.

SoftBank съобщи наскоро, че планира да продаде до $41 млрд. от своите активи, за да подкрепи закъсалото си портфолио и да придобие обратно собствени акции, които се търгуват с отстъпка спрямо нетната стойност на активите. Наскоро гигантът продаде акции в T-Mobile US за около $20 млрд., а компанията притежава дялове и в Alibaba и много други.

Apple се отказва от процесорите на Intel за Mac

Apple се отказва от процесорите на Intel за Mac

Компанията представи и обновени версии на операционните си системи