Докато Турция се готви за отлив на стотици хиляди туристи от Русия заради въведени ограничения за пътуванията до южната ни съседка, то Гърция се готви за силен сезон и привличането на много руски посетители.

Според изчисленията на местното дружество на най-големият туристически оператор в Европа TUI, 300 000 руснаци ще пътуват до гръцките дестинации през това лято.

Това показват техните изчисления на база на вече направените резервации за топлите месеци, пише Kathimerini.

За големия интерес към страната говори главният изпълнителен директор на компанията за Русия и Украйна Тарас Демура по време на пресконфернеция.

Все пак той посочва, че броят на руските туристи в Гърция ще зависи от това кога ще започне активния сезон в страната и дали линиите между двете страни бъдат възстановени.

Турция може да "изгуби" половин милион руски туристи през пролетта

Турция може да "изгуби" половин милион руски туристи през пролетта

Заради въведена от Москва забрана на пътуванията до южната ни съседка

Междувременно през миналата седмица стана ясно, че Турция може да "загуби" 500 000 руски туристи през тази година, като причината за това е нововъведената забрана за пътуване до южната ни съседка до началото на юни.

Москва обяви, че ще наложи забрана за пътуванията до страната, което влезе в сила от 15 април до 1 юни. Причината за това е свързана с рекордния брой на заразените с коронавирус в Турция.