В началото на валутната търговия във вторник доларът леко поевтинява спрямо кошницата от основните световни валути. В същото време еврото се стабилизира, след като участниците в управляващата коалиция в Германия урегулираха спора си по отношение на миграционната политика.

Днес сутринта общата валута се търгува без отрицателна динамика спрямо американската при курс $1,1640 след като вчера спадна с 0,45 процента.

В понеделник еврото се понижи, след като вътрешният министър и на Германия Хорст Зеехофер предложи да си подаде оставката. Но днес общата валута се стабилизира, тъй като лидерите на Христиан-социалния съюз (ХСС) и Христиан-демократичния съюз (ХДС) постигнаха споразумение, договаряйки се да ограничат притока на емигранти в страната, отбелязва Reuters.

Курът на китайския юан продължава да се колебае на фона на тревогите от влизането в сила на новите американски вита за импортните китайски стоки. Китайската валута се понижи до 6,7204 юана за едни долар, но след това се възстанови до ниво 6,7035.

Днес сутринта доларът се търгува спрямо йената без резки колебания на ниво 110,95 йени€ В хода на предишната сесия американските пари поскъпнаха спрямо японските с 0,2 процента за сметка на добрите икономически данни за САЩ, повишаването на държавните американски облигации и ръста на борсата на Уолстрийт.